Intervju: Team MEJ

Team MEJ varvar geocaching med bland annat golf, skidåkning och spinncykling. På meritlistan står nästan 4000 cacher varav 175 FTF:er. Dessutom ligger de trea i Caching-SM 2009, GC.se’s lista över cachare med flest founds på en dag.

Hej Team MEJ! Vilka är ni, och hur många medlemmar är det i teamet?

Vi är två stycken: Magnus och Eva. Gifta sedan 8 år tillbaks och bor en liten bit utanför Helsingborg.

Ni har geocachat i 1,5 år, stämmer det? Och trots den relativt korta perioden har ni redan hunnit med närmare 4000 cacher och över 170 FTF:er. Hur har ni lyckats med det?

Ibland är det faktiskt en fråga vi ställer oss själva. Vi har väl på något sätt lyckats hålla ett jämnt tempo i vårt cachande. Vi har utvecklats i vårt sätt att använda GSAK på rätt sätt för att göra urval/nedladdning till våra GPSer. I kombination med det så kan vi finna en tjusning i att ibland logga många på en dag som tex när vi nu i somras cyklade Himmerlandsstien i Danmark. Gömmorna i sig är inte mycket att ”skriva hem om”, även om vissa var svåra att hitta (trots att de skulle vara 1/1). Behållningen där var den fysiska prestationen. 10 timmar och 6 mil på cykel, 109 av 115 möjliga hittade.

Däremellan kan vi ta gömmor som tar flera timmar att slutföra som exempelvis Fångarna på fortet eller Kazad-Dûm. Vi drar oss heller inte för att gå ett antal kilometer enkel väg för en gömma och en naturupplevelse. Allt har sin tjusning. Det är mer en fråga om vad man vill göra just den dagen.

När det gäller FTFer så har vi väl helt enkelt haft lite konkurrans i våra hemtrakter. Men det är klart, vi har också fått några stycken en bit hemifrån men då har det varit frågan om mysterys med hög rating.

Sedan är det självklart att vi båda är en smula tävlingsinriktade och det hjälper till.

Ni leder även svenska ligan över flest hittade cacher i år, och ligger i topp tre i ”caching-sm”. Grattis! Vad tycker ni om det?

Tack. Ja, vad säger man? Det är kul, men inget självändamål. Men självklart, nu är vi i september 2009 det vore synd att inte göra sitt bästa för att behålla den platsen fram till årsskiftet. Det kommer inte så många möjligheter i framtiden eftersom mer eller mindre allt runt vår hemstad numera är loggat.

Att hitta cacher är en sak, men hur är det på utläggningsfronten? Har ni varit lika aktiva där?

Nej, det vore synd att påstå. Det ploppar ständigt upp en del idéer på nya gömmor men vi har två ambitioner, nya gömmor ska vara genomtänkta och dessutom vill vi få till en bra beskrivning. Uppe på detta vill vi i möjligaste mån placera så stora cacher som möjligt. En mikro eller mindre kan vem som helst placera, men större än så kan kräva en del planering och det är roligare att lyckas med det än att lägga en ”liten”.

Nästa år ska vi arrangera Skåneventet tillsammans med camdan och då kommer vår utläggningsstatistik att höjas ganska rejält så varför stressa det idag?

Ni säger att ni även gillar ganska krävande cacher med lite högre terrängrating. Kan man kalla er för extremcachare? Finns det någon cache ni försökt er på som visat sig vara lite för påfrestande?

Vi kan inte med bästa vilja kalla oss för extremcachare. Men visst gillar vi de gömmor som är lite mer utmanande. Säkerheten går dock alltid först och visst vi har fått avstå en del gömmor av just den anledningen. I vår utrustning ingår idag endast rep och gummistövlar men vi känner att det verkligen borde vara tid för en uppdatering med lite annan utrustning så att vi kan ta lite mer riskfyllda gömmor. Annars hade en klätterkurs verkligen stått högt på önskelistan, men det är med det som med så mycket annat. Tiden måste räcka till.

Vem i teamet är det egentligen som bestämmer?

Båda två, beroende vad det gäller. Generellt så är Magnus energiknippet medans Eva står för mer ordning och reda. Vi skulle nog vilja påstå att detta är just grunden för varför vi i stort sett alltid kör ihop och får det att fungera. Om någon av oss skulle bestämma mer än den andra så skulle nog samarbetet halta en del och resultatet skulle riskera att bli att den ena tröttnar.

I er profil på GC.com skriver ni att ni gillar att vara ute och röra på er, och att geocaching bara är ett av många fritidsintressen ni har. Vad sysslar ni med mer? Kan man verkligen hinna kombinera så pass mycket geocaching med andra intressen, eller har de andra fått ge vika?

Usch ja! Om bara dygnet hade 36 timmar istället för bara 24 😉 Skämt åsido. Vi spelar golf, åker skidor utför, spinncyklar, gillar god mat och däremellan en del kultur som exempelvis teater. Vi kan nog inte säga riktigt hur vi får ihop det men visst det gäller att prioritera och verkligen göra det som man gör just i den stunden. Bättre att göra något ordentligt än att göra flera saker halvdant. Sedan ger väl alla intressen vika för varandra på det ena eller andra sättet. Spontant kan vi medge att det är golfen som fått ge vika just detta året.

Stort tack till Team MEJ.

Annons

Om Johan Dahlberg

Former journalist, avid traveler and hobby photographer.
Detta inlägg publicerades i Intervjuer & Media. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s