En långsam start på året

För det första: ett väldigt sent gott nytt år till er alla! 😀

Jag har haft en riktigt bra start på året med en av de bästa nyårsaftonarna på många år, besök av min underbara familj i en hel vecka, semester och roliga stunder med vänner och kollegor.

Det har även blivit lite geocaching – ett äventyr som jag planerar att skriva mer om och lägga ut lite bilder från inom kort. Men det har samtidigt bara cachats i väldigt begränsad mängd.

För det andra: Sista halvan av 2011 var, som ni regelbunda läsare säkert märkt, ganska slött för mig på geocachingfronten vad gäller utflykter. Visst blev det en del roliga händelser, till exempel när vi var ute ett blandat gäng människor i Delsjöområdet i höstas, och inte mindre än två böcker gavs ut på engelska. Det bloggades även en del, fast mer eller mindre regelbundet.

Och nu, i början av 2012, har geocachingen nästan dött ut för min del. Jag prioriterar för tillfället annat än bloggen och förutom den ena cachingutflykten har det inte blivit mycket mer. Bloggens besökssiffror har aldrig varit så låga. Därför funderar jag nu på framtiden.

Jag vet att jag i vår och framför allt på sommaren kommer att ha massor med idéer och vilja skriva en hel del om geocaching, och därför vill jag inte lägga ner geobloggen. Men tanken har slagit mig. Alternativen ser ut som följer:

 • ”Arkivera” bloggen – Offentliggöra att jag slutar med att uppdatera den, men såklart behålla den öppen för läsning.
 • Skapa något helt nytt – En helt ny hemsida, kanske på engelska, där mycket av materialet från GeoBloggen kan användas. Troligen med fokus på att vara en resurshemsida snarare än en blogg, för att eliminera kravet på regelbundna uppdateringar. Nackdel: att bygga en läskrets tar oerhört lång tid och ingen kommer att läsa eller besöka hemsidan.
 • Fortsätta som vanligt – Eftersom jag vet att jag periodvis kommer att få skrivinspiration igen är en lösning att behålla bloggen fast med färre uppdateringar. Det lär i så fall bli en del ”tom tid” där inget händer, tyvärr.

Jag tar gärna emot kommentarer och förslag 😀 Tills vidare blir det sporadiskt skrivande och förhoppningsvis ett och annat inlägg från Jasy och Hallén.

Annons

Om Johan Dahlberg

Former journalist, avid traveler and hobby photographer.
Detta inlägg publicerades i Allmänt, GeoBloggen. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till En långsam start på året

 1. Matilda skriver:

  Gott nytt på dig med 🙂

 2. Hallén skriver:

  Det är inte lätt att driva en blogg när man har mycket annat omkring sig! Det är lätt även för mig att glömma bort att lägga in ett och annat inlägg då jag knappt har tid för min egen blogg just nu. Men geocaching måste man ha tid för, många burkar! Om det ser svårt ut att fortsätta driva bloggen kanske ”malpåsen” är det bästa alternativet. En infosida om geocaching med många länkar till mer aktiva sidor snarare än en blogg. Det kan vara ett alternativ, men du får fundera på vilket som känns bäst!

 3. Jozii skriver:

  Nej, det är ju inte det 😛 Har inte ens tid för geocaching – eller snarare, jag prioriterar bort det då möjligheterna inte är så stora här. Men tack för sporadiska inlägg, Hallén 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s