Favorite Points

Senaste och, i mitt tycke, en av de roligaste uppdateringarna till geocaching.com dök upp i går. ”Favorite Points” är poäng som du får (10 hittade cacher = 1 poäng), och som du kan dela ut till dina favoritcacher. Men bara om du är Premium Member.

Poängen delar du ut genom att besöka cachesidan till en cache som du tidigare loggat, och som du vill ge poäng till. Du kan bara ge ett poäng till varje cache (antingen har du den som favorit eller inte). Och en cache’ totala poängsumma dyker upp på cachesidan och i sökresultat.

Systemet i sig gillar jag. Det är simpelt och effektivt. Däremot skulle jag vilja se en mer visuell presentation istället för bara ”7 Favorites” bredvid cachenamnet. Och att enbart betalande medlemmar kan favorisera cacher gör såklart att många utelämnas, samtidigt som det kanske förhindrar ”vänfavoriseringar” och regelrätt fusk.

Jag gillar hur som helst förändringen. Vad tycker du?

Om Johan Dahlberg

Former journalist, avid traveler and hobby photographer.
Detta inlägg publicerades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Favorite Points

  1. halln skriver:

    Det är ett intressant system, bättre än de tidigare som låg på externa sidor som man fick logga in på, då delade man aldrig ut några poäng. Jag har börjat att ge belöningar åt cacher som besökts genom åren, med över 540 poäng att dela ut lär det ta en stund att genomföra! Det nya systemet har faktiskt fått genomslag på en del platser ute i världen, såg cacher som redan fått över 20 poäng.

  2. Jozii skriver:

    Sahlgrenska Meta Minardi har fått en del 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s