Roadtrip med två cacher, arbete med engelska Pocket

Är precis hemkommen från en roadtrip från Göteborg till Stockholm, med stopp i Jönköping, Linköping och Södertälje. Tre dagar, en massa släktingar och vänner. Men endast två cacher.

De två loggades tillsammans med min gamla klasskamrat Lotta, som blev biten i samband med att jag cachade under skoltiden. Den ena låg utanför köpcentret A6 och den andra intill sjukhuset i Jönköping. Cachen vid sjukhuset hade även ett roligt inslag i form av ett lotteri där man fick ta med sig en pappersflagga från burken. I december kommer ägaren att dra en vinnare bland alla loggade flaggor.

Eftersom jag tycker det är så otroligt kul att leka i programmet Indesign, i vilket de flesta tidsskrifter görs, har mycket tid de senaste månaderna lagts på nya geocachingböcker. Det har jag såklart skrivit om tidigare, men nu börjar det ta sig. Den nya engelskspråkiga bokserien som baserar sig på Geocaching Pocket är nästan redo för release! De två första böckerna kommer – om allt går som planerat – att lanseras om en månad!

Böckerna är färdigredigerade och korrläses nu för fullt av ett hav av frivilliga amerikaner och kanadensare. Så fort det arbetet är klart – förhoppningsvis till helgen – kommer ett par provex att beställas. Om allt är OK blir det publicering!

Borde du bry dig om denna bokserie? Egentligen inte. Det är Pocket översatt och uppdelat i flera mindre böcker. Lite nytt också, men inte särskilt mycket. Du kan lika gärna köpa Pocket istället eller nöja dig med det ex du redan läser. Målgruppen här är alla övriga länder som inte förstår svenska. Men du kan klicka på bilden härunder för att gilla den nya bokserien på Facebook om du ändå är nyfiken.

För övrigt hade vi en elektriker på besök häromdagen. Mamma hade artighetspratat lite med honom och av någon underlig anledning kom geocaching på tal. Han visste vad det var och brukade cacha med en kompis. Han sa vad han hette på nätet, men mamma har glömt bort vad det var.

Annons

Om Johan Dahlberg

Former journalist, avid traveler and hobby photographer.
Detta inlägg publicerades i Allmänt, GeoBloggen, Reseberättelser. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s