Milstenar & Cachingvänner

Igår tog jag min 100:e cache. Om bara en dag eller två kommer jag placera min 25. Det är ju kul 😀

Men vad ännu roligare är är den gemenskap som finns runt geocaching. Jag har alltid kört mitt eget race, även om jag flera gånger stött på cachare ute i skogen. Men det är först nu jag börjar förstå hur social sporten egentligen är.

För det första har vi ju eventet i Gäddevik. Lokalt, litet men ändå kommer det att bli kul att få träffa andra cachare. Sedan kollade jag nyligen in årets upplaga av FAD (Fumble After Dark) där mer än 130 personer sagt att de tänker komma! Det är många geocachare på en plats. Och visst, ännu större event finns ju.

Men det som framstår mest är gemenskapen på ett mer personligt plan. Jag har länge vetat att det bor en geocachare nära mitt eget hus, och nu har jag äntligen träffat honom! Dessutom har jag nyligen varit på två caching-turer – en i Kungsbacka och en i Göteborg – tillsammans med en annan cachare, nämligen j-annie. Inte heller det har jag varit med om för, men man har ju hört om och läser ofta loggar av personer som cachar tillsammans. Främlingar som först mött varandra online och som aldrig skulle ha träffast om det inte vore för geocaching.

Så om du är sugen på en tur, hör av dig! Annars kanske vi ses där ute ändå 😀

Annons

Om Johan Dahlberg

Former journalist, avid traveler and hobby photographer.
Detta inlägg publicerades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s