Att frilansa som geocachare

I dag skickade jag min livs första faktura. Till en kommun i Norge. Anledningen är den föreläsning jag höll på Coast Alives årsmöte i varberg för ett tag sedan.

Bakom mig har jag även frilansjobb om geocaching som både skribent (Friska Karlstad) och föreläsare (John Bauergymnasiet i Karlstadoch Fumbler After Dark 2010). Under den första var jag så okunnig att jag bara fick en femhundring för artikeln inklusive bild. Under skolföreläsningen var jag anställd som timvikarie och fick bara några hundralappar för tre timmar på plats. Och på FAD får föreläsare inget betalt.

Så sent som i dag ringde Berraasnobben. ”Hej, det var jag som arrangerade Olofsboeventet förra året, minns du mig?” Han ska i sommar arrangera ett event utanför Borås och tänker annonsera om det i en lokaltidning. Kul grej! Han ringde mig för att han ville ha en föreläsare som kunde berätta om geocaching för de oinvigda som tidningsannonsen förhoppningsvis för med sig. Tyvärr är det inte säker att jag ens är i Sverige då, av anledningar som jag kommer till i ett framtida inlägg, och som kommer att beröra GeoBloggens framtid! Annars är det klart att jag ställer upp.

Sedan har jag även ett text- och layoutprojekt på gång i samarbete med Region Halland. De vill ha en broschyr om geocaching i allmänhet och GPS i skolan i synnerhet. Det är klart att jag fixar det – för några tusenlappar.

Och slutligen har vi ju Geocaching Magasin och kommande Geocaching Pocket som förvisså inte drar in jättemycket, men som ändå är en smått lönsam hobbyverksamhet.

Kan man leva på att vara geocachare? Knappast. Kanske i framtiden när hobbyn blir större. Men några tusenlappar här och där är ju alltid välkomna 😀

För övrigt är det alla dessa projekt, och då särskilt Pocket, som gjort att jag inte bloggat så jättemycket den senaste tiden. Det ursäktar jag. Men håll ögonen öppna så dyker det allt upp lite inlägg då och då 😉

Annons

Om Johan Dahlberg

Former journalist, avid traveler and hobby photographer.
Detta inlägg publicerades i Allmänt, Kommersiella cachingprojekt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s