Sunny Beach

I går natt anlände jag, efter en otroligt lång flygresa med byten både i Budapest och Sofia, till flygplatsen i Burgas i Bulgarien. Där hämtades jag upp av Tina – en gammal klasskamrat och numera även kollega – och min närmsta chef. Tillsammans ingår vi i det team som ska ha hand om Fritidsresors charterresenärer som kommer till Sunny Beach.

Innan vi gick och la oss – jag bor i ett eget hotellrum på ett extremt centralt hotell i Sunny Beach som tycks husera enbart folk som arbetar här, inga turister – tog Tina med mig på en snabb visning. Fest och musik överallt, flashiga neonskyltar som gör att stan påminner om Las Vegas, och såklart den sex kilometer långa stranden.

Och när jag står där, på en brygga ute i Svarta havet, och beundrar skylinen, vad är det andra jag tänker efter ”oj vad otroligt vackert här är”? Jo, att ”den här bryggan borde man lägga en geocache på”.

Några existerande cacher finns egentligen inte. Den gamla medeltidsorten Nessebar, som ligger fem kilometer bort, har ett par, likaså bergen några kilometer norrut. Men i själva Sunny Beach är det tomt. Det ska vi ändra på!

Men det får nog dröja lite. Nu väntar intensiv träning, en massa ”jättejobbiga” utflykter till vackra byar och delfinsafari och att träffa alla nya människor och kollegor. Nästa vecka börjar jag jobba på riktigt, så denna vecka ska ägnas åt att ta in så mycket information som möjligt. Och har ni vägarna förbi i sommar är det såklart bara att hojta till 😉 Kanske hinner vi ta en cache tillsammans…

Sunny Beach - 500 invånare, 65 000 turister.

Sunny Beach - 500 invånare, 65 000 turister.

Om Johan Dahlberg

Former journalist, avid traveler and hobby photographer.
Detta inlägg publicerades i Allmänt, Reseberättelser. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s