Skribenter

Efter en utannonsering på Facebook och i bloggen efter nya skribenter har vi nu dubblat antalet geocachare som skriver här på Geobloggen. Tidigare var vi tre, nu är vi sex. Och fler har visat sitt intresse.

Det betyder mer innehåll, frekventare inlägg och förhoppningsvis större variation. I detta inlägg skulle jag vilja presentera alla oss som skriver här, både nya och gamla, och vars inlägg du kommer att få ta del av.

Välkomna våra nya medlemmar med öppna armar 😀

Jozii

Jozii

Johan ”Jozii” Dahlberg, Kungsbacka – Jag startade Geobloggen som en lokal blogg om geocaching i Kungsbacka någon gång 2009. Den växte sig snart större och blev till Geobloggen. Jag börjde geocacha i Finland 2008 tillsammans med min dåvarande flickvän men har sedan dess inte ens nått tusen loggade cacher. Däremot har jag lagt ut ett 80-tal, skrivit spaltmeter om geocaching, hållit föreläsningar och startat diverse geocachingprojekt och event. Här på bloggen står jag för det administrativa arbetet, skriver om egna utflykter och startar roliga projekt.

Jasy

Jasy

Jan ”Jasy” Sylvan, Göteborg – Hösten 2011 hoppade jasy på tåget och han har sedan dess skrivit ett 20-tal inlägg. Bland annat ett debattinlägg om miljön, en recension av Geomate Jr, GSAK 8, och flera inlägg från Fumble After Dark. Jasy har även skrivit boken 10 år med geocaching som handlar om geocaching i Sverige.

Hallén

Hallén

Per ”Hallén” Hallén, Göteborg – Hallén ligger top 10 bland Sveriges geocachare med över 10 000 fynd och 80+ gömmor. Han hör liksom jasy till ”veteranerna” här på bloggen och han har täckt områden som att geocacha på resande fot, att placera ut sin första cache, hemsidan GCBook.com, power trails, med mera. Han har bland annat besökt monumentet över världens första gömma i Oregon i USA.

U+L

U+L

Lena ”U+L” Alteg, Tidaholm – Först ut bland de ”nya” bloggarna, och vår första bloggerska, är U+L som består av Ulf och Lena från Folkabo strax utanför Tidaholm. Det är dock Lena, mamma till två flickor på 3 respektive 4,5 år, som är entusiasten och som står för skrivandet. På mindre än ett år har hon skrapat ihop 1200 loggar. Hon kallar naturen för sitt andra hem. Här på bloggen går hon under namnet Valstad.

Zertox

Zertox

Joakim ”Zertox” Nässén – Fyrabarnspappan Zertox upptäckte av en slump en undervattensburk när han var ute och dök med sin son. De åkte hem, läste på och dagen efter återvände de för att logga sitt första fynd. Han planerar att skriva mycket om att geocacha med barn och berättar själv: ”Det kräver ibland att man är lite uppfinningsrik som förälder där det gäller att planera vart man åker. Att man söker efter platser eller burkar som passar barn och samtidigt håller intresset igång.”

Bojip

Bojip

Birgitta ”bojip” Jonsson, Skaraborg – Vår andra bloggerska har sammansatt sitt namn med hjälp af familjemedlemmarnas förnamn, men säger att resten av gänget bara följer med om de måste. Hon började i juli 2009 och loggade sin cache nummer 2000 för bara några dagar sedan.

Flera andra geocachare har som sagt visat sitt intresse och om det blir fler skribenter kommer de att presenteras allt eftersom. Men fram till dess och därefter, håll utkik efter de första inläggen från Zertox och U+L, samt såklart från veteranerna Jasy och Hallén 😀

Annons

Om Johan Dahlberg

Former journalist, avid traveler and hobby photographer.
Detta inlägg publicerades i Allmänt, GeoBloggen. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s