Slumpmässig geocaching

Häromdagen var jag, döttrarna, hunden och grannparet (pensionärer) ute och gick en vandringsled tillsammans. Jag hade redan kollat att inga cacher låg längs med leden så jag tog inte med någon GPS. Dessutom kändes det inte rätt att geocacha när jag var ute med grannarna. På vägen tillbaka åkte vi lite fel och hamnade vid en mysig stuga vid ett gammalt gruvtag. Vi stannade till och tog en broschyr och åkte vidare. Jag fick fram min nya I-phone och tog fram GPS-appen. Och Geobucket. Och attans…liiiiite surt kändes det allt för visst låg det en cache där vi hade stannat. Och åkt ifrån.

Jag hade berättat för grannarna om geocaching och de tyckte att det lät lite kul men jag kunde inte fråga dem om vi kunde vända bilen. Det kändes inte riktigt rätt. Jag bestämde mig för att inte gräma mig och låta geocachingen ligga åt sidan den här dagen.

Något senare stannade vi för att äta glass. Mitt ute i ”ingenstans” fanns en minigolfbana och en nedsliten butik. Eftersom jag hade hunden med mig väntade jag utanför när de andra gick in för att köpa glass. Jag satte mig vid ett picknickbord och såg mig omkring. Bredvid fanns en stor gran med en misstänkt stig in under grenarna. ”Där kanske det finns en cache” tänkte jag och kunde inte låta bli att plocka upp telefonen igen. Jomenvisst! Där, bara fem meter från mig, låg den och bara väntade. Jag loggade den snabbt och kunde inte låta bli att berätta för min medresenärer om fyndet. Snacka om slumpmässig geocaching!

Min fundering däremot är ”hur många cacher har man suttit alldeles bredvid, utan att veta om dem”?

Dagens bästa: Massor av svamp och kanonväder

Dagens sämsta: Det retliga i att ha missat en cache med en hårsmån

Dagens ordspråk: ”Den som söker han finner”

Isabelle hittade en liten groda, kanske var det egentligen en prins?

 

Annons

Om Lotte

Trebarnsmamma, specialistsjuksköterska och doktorand
Detta inlägg publicerades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Slumpmässig geocaching

  1. bojip skriver:

    Skulle tro att man suttit i närheten av en och annan cache utan att veta om det. Många turistställen har ju en gömma i närheten…..Tur att du fick logga en åtminstone!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s