Geocaching med dressin i Gullspång!

En kul utflykt tillsammans med familjen är att trampa dressin. Att barn i 8 årsåldern dessutom klarar att trampa dressinen med sina föräldrar som passagerare är inte heller helt fel. Bara benen är tillräckligt långa så klart!

I Gullspång, den lilla staden på gränsen mellan västergötland och värmland, finns en nedlagd järnväg som idag används som dressinbana. http://www.gullspangsvandrarhem.se/

Vandrarhemmet sköter om uthyrningen av dressinerna som vardera rymmer ca 2 personer. (eller 1 vuxen och 2 barn).

Det finns två alternativa sträckningar att välja mellan, torvedsbanan är den som är mest använd och den som är finast att trampa. Packa matsäck, för det finns inga möjligheter att köpa något längs vägen, och ge er ut på ett annorlunda äventyr. Badmöjligheter finns vid en fin badplats precis granne med spåret.

Man kommer mycket nära naturen men det är ingalunda en tyst upplevelse. Att prata under tiden man trampar är inte helt lätt……..Som tur är finns det en massa geocacher precis intill hela spåret med lagom avstånd emellan så det blir aldrig långsamt.

 

Att trampa dressin i gullspång och geocacha samtidigt kan jag bara rekommendera!

Detta inlägg publicerades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Geocaching med dressin i Gullspång!

  1. Lotte skriver:

    Ännu en gång har jag fått inspiration och detta kommer att bli ett framtida semestermål för oss. Dessutom verkar det vara en trevlig camping i närheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s