”Lappjakt med GPS”

LappjaktJag har hittat en rolig app som heter Xnote. Den är roligast för de som har iOS, men även rolig för oss andra. Än så länge så måste man ha en iPhone för att ”sätta upp lapparna”, men alla med en smart lur kan leta efter dem.

Så här beskriver utvecklaren själv sin app:

”Man använder appen för att skicka meddelanden (foto & text) till sina vänner. Det roliga ligger i att när vännerna försöker läsa meddelandet skickas de på skattjakt och måste först fysiskt gå till en plats du valt innan de kan läsa ditt meddelande. Vännerna behöver inte själva ha appen utan guidas till meddelandet med hjälp av en karta som visas i browsern på deras smartphone.

Göm t.ex. ett meddelande utanför din väns hem eller ett roligt foto utanför din väns jobb. Man kan gratulera, tacka-för-senast, flörta, skicka kärleksmeddelanden och massa annat kul på ett annorlunda och lite ”geocache-igt” sätt.”

Jag tycker att appen är snygg och enkel. Det fungerar alldeles utmärkt att leta upp en ”Xnote” med min Xperia Ray. Eventuellt så kommer jag (motvilligt) att få låna en äppellur och testa mer själv.

Man lägger ut en Xnote i tre enkla steg:

  1. Skapa meddelandet
  2. Välj plats för meddelandet
  3. Skicka meddelandet via SMS, Facebook eller som en länk

Jag tycker att det är en rolig idé som kan kombineras med geocaching. Man kanske vill tipsa en annan cachare om en viss gömma, eller kanske skapa ett FTF-meddelande. Ni brukar ju ha fantasi så det är väl bara att komma på ert sätt att använda Xnote.

Det finns ett par ”övningsexempel” att prova om ni är i närheten:

Här finns appens hemsida

Här finns appen på iTunes

Annons
Detta inlägg publicerades i Kreativitet. Bokmärk permalänken.

En kommentar till ”Lappjakt med GPS”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s